Blog

A szavak ereje

2017.12.27

Érezted már, hogy egy mondat a másodperc tört része alatt a földhöz csapott? Vagy éppen az egekbe repített és valahányszor felidézed magadban még mindig érzed a melegségét a szíved körül?

A kimondott szavaknak óriási hatalmuk van.  Amiket leírunk, azoknak pedig még nagyobb. Mi a különbség? Ki ne gondolta volna át, mielőtt leírt egy mondatot, gondolatot, hogy biztosan azt fejezik-e ki a szavak, amiket közölni akart. Mennyivel kevesebbszer történik meg ez, ha „csak” beszélünk.

Tovább

Mi a baj az integrációval?

2017.12.14

Nagyon egyszerű: az, hogy ha egy egyén, réteg, csoport vagy közösség integrációra szorul, az azt jelenti, hogy előtte kiközösítettük őket.

De hogyan is lehet egy csoportot például kiközösíteni csak mert másképp él, gondolkozik, tervez, kivitelez? Hiszen ez a csoport, egyén, közösség része a társadalmunknak. Emberek, akik eltérő vagy hasonló adottságokkal élnek a Földön.

Tovább

Miről ismered fel a jó céges bulit?

2017.11.28
  • van egyéni stílusa (helyszín, tálalás)
  • van egy témája, koncepciója (dress-code, zene, programok)
  • a házigazdák és a vendégek is jól érzik magukat
  • igazodik a cég nagyságához és tevékenységéhez
Tovább

Változtatás: egy új kezdet

2017.11.23

Pályát váltani, új karriert építeni nem könnyű, de megéri! Amikor változtatásra adjuk a fejünket, a világ nem fog minket feltétlenül támogatni benne. A körülöttünk levők nem fognak egy emberként mellénk állni és segíteni minket. A legtöbb hozzánk közel álló ember meg fogja próbálni tudtán kívül ellehetetleníteni a tervünket.

Tovább

A középkáder hatalma

2017.11.23

Ismeritek a hal típusú középvezetőt? Tudod, aki olyan, mint a hal: nem tudod megfogni, örökké kisiklik oldalra. Érzed, hogy valami nem stimmel, de talán meg sem tudod fogalmazni, mi az, ami miatt kiráz tőle a hideg.

Tovább

Eltűnik-e a kézírás?

2017.11.18

Van-e létjogosultsága a kézírásnak ma, amikor lassan mindenki gépen, tableten, telefonon matatva kommunikál, üzenetet ír, véleményt formál, kapcsolatot tart? Mindenképpen. Időről-időre kiváltsággá válik vagy jelentősége éppen csökken, de ez a készségünk sosem fog elveszni.

Tovább

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.