Blog

Emberekből csoportot?

2018.03.18

Hogyan “csináljunk” jó csoportot?

Valószínűleg semmi újat nem mondok azzal, hogy néhány összeverődött ember még nem alkot csoportot. Csoporttá akkor válnak, ha ezek az emberek egy közös cél érdekében tevékenykednek. Mikor tudnak a leghatékonyabban együttműködni? 

Tovább

Teszteld az anyósodat!

2018.03.08

Lepd meg egy grafológiai elemzéssel! Lehet-e jó a viszonyod az anyósoddal? Természetesen! Az anyós is ember, aki karakterrel, rá jellemző egyedi vonásokkal bír, amelyek meghatározzák szokásait. Szeretnéd tudni, mik ezek? Ajándékozz neki grafológiai elemzést!

Tovább

Írd le, fogalmazd meg az érzéseidet!

2018.02.15

Miért fontos ez? Sokan képtelenek arra, hogy valódi érzelmeket fogalmazzanak meg, mert nem tudják szavaikkal kifejezni azokat. Legtöbbször a felszínesebb érzelmi skálán mozog a kommunikációnk: szeretlek, utállak, hagyj békén, hiányzol. Pedig, aki színesebben kommunikál, az színesebben is érez. Mennyivel pontosabb jelentéssel bír az, hogy jó volt hallani a hangod, mintha csak azt mondanánk, hogy hiányzol. Vagy azt mondani, repkedek, ahelyett, hogy azt mondanánk, örülök.

Tovább

Mi a legnehezebb a pályaválasztásban?

2018.02.07

Általában az, hogy a gyereknek kellene beteljesíteni, amit a szülőnek nem sikerült elérni. Szerencsés esetben a gyermek ugyanarra vágyik, amire a szülei és képességei is alkalmasnak mutatják rá. De mi van, ha nem?

Tovább

Grafológiai elemzés vs. assessment teszt

2018.02.03

Ha egy assessment centerben tesztet készülünk csináltatni, jobb ha egy egész napos kalandtúrának indulunk neki.

A hagyományosnak mondható assessment teszt ugyanis több síkon próbálja felmérni az alany mentális és pszichés állapotát, kompetenciáit, képességeit, melyhez időre és térre valamint együttműködő személyekre is szükség lesz.

Tovább

Mire is jó az assessment teszt?

2017.12.29

Az assessment teszt a képességeket, készségeket, kompetenciákat, érdeklődést, motivációkat vizsgálja. Azonban nem elég kimondani, hogy valaki ilyen vagy olyan képesség, készség birtokában van, hiszen a felsoroltak összessége és összefüggéseik minősége határozza meg azt, milyen feladatokat, milyen munkakört is képes az illető a saját és a környezete megelégedésére elvégezni, betölteni.

Tovább

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.