A szavak ereje

2017.12.27

Érezted már, hogy egy mondat a másodperc tört része alatt a földhöz csapott? Vagy éppen az egekbe repített és valahányszor felidézed magadban még mindig érzed a melegségét a szíved körül?

A kimondott szavaknak óriási hatalmuk van.  Amiket leírunk, azoknak pedig még nagyobb. Mi a különbség? Ki ne gondolta volna át, mielőtt leírt egy mondatot, gondolatot, hogy biztosan azt fejezik-e ki a szavak, amiket közölni akart. Mennyivel kevesebbszer történik meg ez, ha „csak” beszélünk.

Pedig a szavak ereje ugyanolyan.  Felelősséggel tartozunk a kimondott, leírt gondolatokért, véleményekért. Nem tudjuk őket csak úgy visszavonni, nem lehet meg nem történtté tenni, ami egyszer elhangzott. Akár szóban, akár írásban.

Oda kell figyelnünk, kinek, mit és hogyan mondunk, hogyan közöljük kívánságunkat, utasításainkat, véleményünket, érzéseinket. A jó kommunikációhoz tapintat szükséges, empátia, nyitottság, humorérzék, ritmus, felelősségtudat.

A kommunikációs készség mindig fejleszthető. Olvass sokat, birtokold jól a nyelvet, amelyet használsz! Így nem az fog birtokolni téged, amikor érzelmeid hálójába kerülsz vagy hirtelen kell döntened.

Érdekel, hogy jól tudsz-e a szavakkal bánni? Mennyire vagy kritikus? Hogyan tudod használni a szavak erejét a magánéletedben és a munkádban? Ha igen, keress meg itt!

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.