Pénz beszél?

2018.04.07

Álláshirdetési anomáliák 1. rész

Mindig megdöbbenek, amikor néhány soros álláshirdetés végén azt látom, hogy „jelentkezés fényképes önéletrajzzal és fizetési igény megjelölésével”. Hiszen még azok a szerencsés munkavállalók, akik bérsávokban képesek magukat értékelni, sem tudják a pontos feladatkör ismerete nélkül a ráfordítandó tudás és a felvállalandó felelősség mértékét megítélni.

Tényleg csak a pénz számít?

Mennyivel jobb lenne, ha a munkaadó, az álláshirdetés feladója, inkább azt mutatná meg a munka alap paraméterei mellett, milyen ember hiányzik a csapatából! Kereshet olyat, aki agilis, aki megbízható, aki felelősségteljes, aki szociálisan érzékeny, aki analitikus, aki ötletgazda, aki aktív, aki passzív, aki csapatjátékos vagy épp magányos farkas, aki precíz, aki nagyravágyó, aki konfliktuskerülő és még nagyon sokfélét és azoknak a keverékét is. Lényeges, hogy a preferált tulajdonságok és a betöltendő munkakör egymást erősítsék, ne pedig gyengítsék. Ezzel nemcsak magadnak spórolsz időt, de az olyan nagy merítésű, hangzatos munkakörök, mint a project manager vagy account manager is azonnal emberközelibbé válnak.

A pénz számít!

Tudtad, hogy a többszörösét veszíted egy rosszul kiválasztott munkaerővel, mintha esetleg lemondanál a legolcsóbb munkaerő csábító lehetőségéről, vagy megkérdeznéd az interjún, hol és miért érezte magát a legjobban az eddigi munkahelyei közül? Vagy ne adj’ Isten megbíznál egy szakembert, hogy segítsen a kiválasztásnál?

Kérdéseid vannak? Itt megtalálsz: http://www.iraspszichologia.hu/kapcsolat/

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.