Változtatás: egy új kezdet

2017.11.23

Pályát váltani, új karriert építeni nem könnyű, de megéri! Amikor változtatásra adjuk a fejünket, a világ nem fog minket feltétlenül támogatni benne. A körülöttünk levők nem fognak egy emberként mellénk állni és segíteni minket. A legtöbb, hozzánk közel álló ember meg fogja próbálni tudtán kívül ellehetetleníteni a tervünket. 

Pusztán szeretetből, mert meg akarnak bennünket óvni a csalódástól. Meg persze némi önzésből. „Mi van, ha újat csinál, mi van, ha sikeres lesz, mi van, ha szeretni fogja a munkáját, mi van, ha a végén még nekem is ki kell majd mozdulnom a komfort zónámból?"

A változtatás nagy energiák mozgatását követelő folyamat. Ki kell tartani. Rugalmasnak kell lenni. Ellen kell állni. Fókuszálni kell tudni. Hinni kell magunkban. Alkalmazkodni kell.  Tudni kell tanulni. És kudarcokat lenyelni.

Az új nem úgy indul útjára, hogy „na, most akkor én megváltoztam es akkor most valami újat csinálok”. Pont ellenkezőleg: először a vágy jelentkezik, aztán a kényelmetlenség. Mígnem a helyzet már annyira kényelmetlenné válik, hogy tarthatatlan. Ekkor eljön a döntés ideje, hogy valami újba kell fogni.

És ezután jön csak a nagy átalakulás. Az út a döntés és a megvalósítás között hosszú és rögös. Nem mindenki tart ki, de mindenki,  aki legalább elindul, valami újat fog felfedezni. Leginkább saját magában.

Érdekel, mi rejlik benned? Készen állsz?

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.