Miért fizesd meg az ügyintézőt, a szervizest, a kapcsolattartót (is)?

2017.01.26

Ki is az ügyintéző a cégednél? Aki a hangját, arcát adja, aki a céged kirakata. Aki naponta percenként alkalmazkodik rugalmasan a felmerülő kérdésekhez, igényekhez. Aki lojális, akinek csak a "testén keresztül" lehet beljebb kerülni az irodádba. Aki az első számú védőbástyád és névjegykártyád egyben.

Frászt kapok manapság, amikor az ügyfélkapcsolati munkatárs vagy kiégett vagy alulképzett vagy lusta vagy mindezek együtt. Hiszen sem motiválni (örüljön, hogy itt van), sem megfizetni nem kell, mert a pozíciója szerint nem jár neki annyi. Hiszik sokan...


Amikor a szervizes kolléga vagy arra van kényszerítve, hogy munkából munkába rohanva csapjon össze mindent és eleve csak elkésni tudjon mindenhonnan, vagy jattra kell számítania, vagy fusizik. Illetve mindezek együtt. Hiszen nem kell megbecsülni, mert „úgyis lop”, nem kell tovább képezni, mert majd magának termel.


Mikor értjük már meg, hogy a rosszul megválasztott, nem a megfelelő helyén levő, motiválatlan munkaerő kerül a legtöbbe?

Miért? Mert ő az a bizonyos első benyomás a cégedről, amire csak egyszer van lehetőséged az életben. Ha monopol helyzetben vagy, akkor szerencséd van: az ügyfél amúgy sem tud a konkurenciánál vásárolni. De ha nem, ajánlom, mielőbb keress meg és tegyük rendbe – akár kicsiben gondolkodsz, akár nagyban – a személyzeti kérdéseket.

HOZZÁSZÓLÁS

Mik a kulcsember ismérvei?
A

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.