Az online módszerek térnyerése a munkaerő kiválasztásban

2017.11.16

Miért jó, ha online tudunk keresni? Mert egyszerű, gyors, helyfüggetlen, költséghatékony. Ugyanez igaz arra is, ha munkavállalót keresünk. Különféle módszerek terjedtek el az online adatbázistól kezdve a speciális közösségi oldalak használatán át a skype-interjúig. De hol csatlakozik ebbe a grafológiai elemzés?

A folyamat legelején. A beérkező jelentkezéseket első körben lehet szűrni a kiírt feltételek objektív megléte alapján. Lehet azonban a személyiség oldaláról is megközelíteni a válogatást. Nem kell mást tenni, mint egy kézzel írt oldalt pdf formátumban mellékelni a pályázathoz. Ez alapján már elkészíthető egy grafológiai elemzés, amely megmutatja mennyiben felelnek meg a pályázó személyisége, kompetenciái és képességei a munkakörnek és a vállalati elvárásoknak.

A munkaerő kiválasztás folyamata jelentősen lerövidül a grafológiai elemzés beiktatásával, hiszen a személyes interjúra már csak a valóban megfelelő jelentkezőket kell meghívni. Ezzel időt, pénzt és kapacitást takarítunk meg, és növeljük a hatékonyságot.

A grafológiai elemzéssel kiváltható a munkaerő kiválasztás egy komplett lépcsője, anélkül, hogy ez komolyabb befektetést vagy apparátust igényelne, mégis bekerül egy további szűrő a folyamatba.

Írni mindenki tud. Ha – az egyébként nagyrészt parlagon heverő - motivációs levelet arra használjuk, hogy a jelölt kézírását elemezzük belőle, máris duplán nyertünk. A pályázó és a munkáltató rövidebb idő alatt találja meg egymást, felesleges üresjáratokat kerülnek el vele.

Részletek után itt tudsz érdeklődni.

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.