Bővebben a csoportról...

2018.03.21

Ursula Affemann német grafológus olyan színtipológiát alkotott, amellyel a grafológiai elemzéssel együtt pofon egyszerű az ideális csoport összeállítása.

Az Affemann-féle színtipológia azt mondja, hogy egy optimálisan működő csoport megközelítően
60% kék, 20% zöld, 10% lila és összesen 10% piros és szürke típusú emberből áll össze.

kékek a szorgalmasak, akik kitartóan és megbízhatóan végzik a munkájukat, mindig lehet rájuk számítani és hajlandóak a csoport érdekeit előre helyezni.  Érzelmeit háttérbe tudja szorítani és objektív értékítélete nagy segítség lehet.

zöldek azok a stratégák, akik a helyzetekkel együtt változnak, nagyon jó alkalmazkodó képességük van és remekül oldják meg a problémákat. Látásmódjuk komplex, így mindig a nagy egészet látja. Lelkes és energikus.

lilák kreatívak és leleményesek. Önállóak és folyamatosan fejlődni akarnak. Nehéz az érdeklődésüket fenntartani és egyáltalán nem tűrik a monoton feladatokat. Kíváncsiságuk és egyéni látásmódjuk sok jó ötletet adhat.

szürke szereti, ha megmondják neki, mit csináljon. Nem szívesen vállal felelősséget és elég nehezen motiválható, de jól tűri a monotóniát. Ha nem billentik ki megszokott rutinjából, megbízhatóan és hosszú távon tud működni.

piros típus mindenhol feszültséget tud és akar is szítani. Öntörvényű és konfliktuskedvelő. Lételeme a dráma és mindenhol problémát lát. Nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tud együttműködni.

Szeretnél többet tudni? Itt olvashatsz tovább: http://www.iraspszichologia.hu/alkalmazasi-teruletek/human-eroforras/

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.