Grafológiai elemzés vs. assessment teszt

2018.02.03

Ha egy assessment centerben tesztet készülünk csináltatni, jobb ha egy egész napos kalandtúrának indulunk neki.

A hagyományosnak mondható assessment teszt ugyanis több síkon próbálja felmérni az alany mentális és pszichés állapotát, kompetenciáit, képességeit, melyhez időre és térre valamint együttműködő személyekre is szükség lesz.

A grafológiai elemzés ezzel szemben egy szkennelt oldalnyi kézírásból tudja ugyanezeket a tulajdonságokat, képességeket vizsgálni. Nem szükséges hozzá az alanyt különféle szituációs gyakorlatokba vonni, mert a kézírás spontaneitása folytán, elemezhető belőle a különféle helyzetekben adott válaszok valószínűsége.

Mire gondolok? Az assessment teszt egyik részében vizsgálni kívánják a jelentkezők konfliktus kezelő képességét, kommunikációs képességét, csapatjátékra való képességét, individualizmusát, esetleg probléma megoldó képességüket.  Mi történik ilyenkor? A jelentkezőknek szituációs gyakorlatot kell együttműködve elvégezniük. Ezzel szemben a grafológiai elemzés nem mások viszonyában, megkomponált helyzetekben vizsgálja az egyént, hanem objektív mérések alapján, csak a saját képességek tükrében.

A grafológiai elemzés az assessment tesztek legkényelmesebbike, hiszen időben és térben kötetlen, nem függ másoktól, gyors és objektív.

Egy 10-15 soros spontán kézírás elküldése sokkal egyszerűbben kivitelezhető és az eredmény is pár napon belül kézhez kapható.

Ha kíváncsi vagy a képességeidre, ha gondolkoztál már egy kompetencia teszt elvégzésén, netán ajánlatot kértél már a céged számára, tedd próbára a grafológiai elemzést is. Hidd el, megéri! Kérdezz tőlem!


HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.